Denna veckan startar den nya terminen och det är jätte kul att hälsa alla nya och gamla utövare välkomna. Men allt är inte som vanligt och för att vi ska kunna hålla igång träningen gäller följande.

Förhållningssätt under inledningen av VT-2022 med anledning av Corona: Under vuxengruppernas tider får max 20 personer vistas i dojon.

De första två veckorna kommer därför först till kvarn gälla för att kunna medverka. Efter det kommer det upprättas en digital anmälningsrutin på Facebook i respektive stils Facebookgrupp innan varje pass.

Maxantalet inkluderar utövare, instruktörer och eventuella föräldrar och syskon. Med anledning av detta ombeds alla föräldrar och syskon att vänta utanför så att så maxantalet ger plats för så många utövare som möjligt.

Barnpassen omfattas inte av maxantalet för lokalen. Men trots det ombeds ändå föräldrar och syskon även här att vänta utanför dojon eller i receptionen. Inom träningsstilen Ju-jutsu kai kör vi med samma träningskamrat i paren hela passet (både uppvärmning, teknikträning och slutfys).

Inlednings- och avslutningsceremonin sker med färre personer per rad än vanligt. All utrustning som används under passet ska sprayas efteråt. Utöver detta gäller även nedanstående:

1. Stanna hemma om du har det minsta sjukdomssymptom, även så lite som huvudvärk eller snuva. Stanna sedan hemma minst två dagar efter du blivit symptomfri.

2. Byt i största möjliga mån om hemma före och efter träning. Vi får nämligen bara vara två personer samtidigt i respektive omklädningsrum. Denna begränsningen behöver också tänkas på vid passage till toaletterna.

3. Undvik trängsel vid entrén till dojon. Vänta hellre utanför på att det blir plats och kom lite sent än att trängas för att komma i tid om du är sen.

4. Tvätta eller sprita alltid händerna innan träning.

1 Reply to “Förutsättningarna för VT2022”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *