För frågor om barnträningen maila barnansvarig@vjjk.net

Vi erbjuder träning för barn mellan 6-13 år inom både BJJ och Ju-jutsu Kai. Här får ditt barn ha roligt och lära sig bemästra en kampsport. Vi har kunniga och duktiga instruktörer och erbjuder en miljö av gemenskap och samhörighet.

Ingen föranmälan krävs. Välkomna att prova på och börja vid terminstarterna i januari och augusti.

BJJ-barn
6-14år

I denna grupp lär sig barn brasiliansk jiu-jitsu på ett roligt sätt där styrka och smidighet ligger i fokus. Kampsporten är utvecklande för både kropp och knopp. I en välkomnande miljö utvecklar barnen både ökat självförtroende samt bättre kroppskontroll.

För att börja träna BJJ så räcker det med att ha på sig shorts (utan saker som kan rivas) och en t-shirt (som man inte är rädd om).

Man kan träna så i några veckor.

Efter ett tag kan man införskaffa korrekt utrustning:

BJJ-dräkt

Vitt bälte

Tandskydd

Ingen föranmälan krävs och det går även bra att hoppa in mitt i terminen.

Kai Knatte
6-8 år

Svenska Ju-jutsuförbundet har ett knattesystem för barn i åldern 6-8 år. Knatteträningen är framför allt inriktad på koordination och rörelser som utvecklar barnens motoriska färdigheter. I knattesystemet bär man ett rött terminsstreck för varje termin man tränat för att visa vilken kunskapsnivå man har.

Ingen föranmälan krävs och det är möjligt att börja vid terminstart i januari och augusti.

Kai Mon
9-13 år

Ungdomar och barn (kallas Mon) lär sig inte sparkar, slag eller hårda vridningar och brytningar mot leder. Mon-systemet är anpassat så att tekniker ej skall skada eller påverka unga växande personer. Systemet är unikt och finns endast inom Ju-jutsu Kai. Tanken är att barnen ska lära sig ett effektivt självförsvar och inte skall lära sig offensiva tekniker. I systemet ingår att träna motorik, koordination disciplin, positivt tänkande och att hitta rörelseglädje i teknikerna.

För att börja träna i mon ska barnet ha fyllt 9 år eller ska fylla 9 år under terminens gång dvs. augusti-december eller januari-juni, beroende på termin. 

När man fyllt 14 år går man över till vuxensystemet och integreras då i en lämplig grupp, beroende på vilket bälte man har i Mon-systemet. Prata med din instruktör om du är osäker.

Ingen föranmälan krävs och det är möjligt att börja vid terminstart i januari och augusti.