Om man tränar jujutsu så är man även välkommen att träna i “Duo-gruppen”.

Ansvarig tränare är Jesper Kedjevåg med den stora meriten Världsmästare!

I partävling tävlar man om vilket par som utför det bästa, mest effektiva och snabbaste försvaret mot ett antal förutbestämda angrepp. Tävlingen är uppdelad i herrklass, damklass och mixedklass. Man har en tävlingsyta som är 8 x 8 meter med en varningszon runt om på 1 meter och därefter en säkerhetszon på 1 meter.
Angreppen är uppdelade i 4 grupper:

1. Angrepp med händerna. 2. Angrepp med livtag, hals- och nacklås. 3. Angrepp med slag och spark. 4. Angrepp med vapen (påk och kniv).

 

Varje grupp består av 5 angrepp. Mattdomaren lottar 3 av dessa som skall utföras av båda paren men i olika ordningsföljd.
Det är viktigt att angreppet är korrekt utfört och att försvaret är relevant i förhållande till angreppet. Atemi (distrationstekniker) i försvaret skall utföras på ett naturligt sätt och alla kast och nedläggningar skall ske med balansbrytning i god fart. Avslutningarna ska ske på ett kontrollerat sätt.


Partävlingen bedöms av en jury om 5 personer som är licenserade domare. Poängen ges i en skala från 0 till 10 av varje jurymedlem. Den lägsta och den högsta poängen räknas bort. På order av mattdomaren ger juryn poäng efter varje serie av 3 tekniker.
Paren växlar startordning för de olika angreppsserierna hela tiden så att bedömningen skall bli så rättvis som möjligt.
Det par som har flest poäng i slutet vinner.


Juryn ska titta på och bedöma följande:
1) Kraftfull attack
2) Verklighet
3) Kontroll
4) Effektivitet
5) Attityd
6) Fart
7) Variation