Om det är ett effektivt och modernt självförsvar som du vill träna så är det Ju-jutsu Kai som gäller.

Vi har även en egen Facebook-grupp.

Utmärkande för Ju-jutsu Kai är att det är ett traditionsrikt och mångsidigt självförsvar med mycket omväxling och stort innehåll. Eftersom man kan anpassa teknikerna efter sina personliga förutsättningarna är ju-jutsu en kampsport som kan utövas av de allra flesta. Dessutom är det förbaskat roligt. 


De flesta tekniker är väl lämpade att använda i en självförsvarssituation och dessutom anpassade efter den svenska lagstiftningen om nödvärn. Användbara tekniker är bland annat blockeringar, frigöringar och nedläggningar med kontrollgrepp. Träningen bygger på ett antal grundtekniker som sedan kan användas mot olika typer av angrepp, såväl utan som med tillhyggen och vapen. Ett fåtal andra tekniker tränas till exemepel för att lära sig ju-jutsuns grundprinciper eller för att de har historisk anknytning. 

En allsidig fysisk träning inriktad på smidighet, koordination, styrka och kondition får man på köpet.

För att börja träna självförsvar/Ju-jutsu Kai räcker det utmärkt med att under första terminen ha t-shirt/långärmad tröja och ett par träningsoverallsbyxor eller liknande. Den vita gi (dräkt) som vi tränar i kan man skaffa sig när man känner sig lite varm i kläderna.